Albert Schweitzer ziekenhuis biedt slechthorende patienten luisterhulp aan

Beter horen wat de dokter zegt dankzij de ‘luisterhulp’

Patiënten die slechthorend zijn kunnen vanaf nu op vijf poliklinieken in het Albert Schweitzer ziekenhuis gebruik maken van een ‘luisterhulp’. Dat is een handzaam geluidversterkend apparaatje met daaraan gekoppeld een hoofdtelefoon. Een slechthorende patiënt kan de luisterhulp zelf vasthouden en richten op de arts of andere zorgverlener, om hem of haar beter te verstaan. Het volume is regelbaar.

Nederland telt 1,5 miljoen mensen die in meer of mindere mate een probleem hebben met horen. Lang niet allemaal hebben zij een gehoorapparaat. Omdat het bij informatie over ziekte en gezondheid extra belangrijk is om goed te horen wat er gezegd wordt, houdt het ziekenhuis een proef van een halfjaar met deze dienstverlening.

Patient richt luisterhulp op KNO-arts Friebel en kan zo het gesprek beter verstaan

Schenking
De in totaal vijftien luisterhulpen zijn geschonken door het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis, de stichting die zich richt op het verhogen van patiëntcomfort. Bij gebleken succes zal het aantal apparaatjes worden uitgebreid en gaan andere afdelingen ook meedoen.

Aanbieden
De specialismen die aan de proef deelnemen zijn Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Geriatrie, Spoedeisende Hulp, Longziekten en Interne geneeskunde/Hematologie. Patiënten kunnen zelf vragen om de luisterhulp, maar medewerkers zullen het hulpmiddel ook actief aanbieden wanneer ze merken dat de patiënt niet zo goed kan horen.

Bron: website Albert Schweitzer Ziekenhuis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven