BE1481

Wist u dat uw neus in diepe rust is als u slaapt? Hierdoor wordt u bij brand niet wakker van de rook. Omdat elke se­conde telt is tijdige alarmering essentieel. Als u slaapt blijft de rookmelder wakker.

Rookmelder in het kort

  • De rookmelder is zowel optisch (reageert op rookontwikkeling) als thermisch (reageert op te hoge of snel stijgende temperatuur)
  • Geeft bij beginnende brand en rookontwikkeling zowel een geluid als een signaal aan ontvangers
  • 50 meter bereik afhankelijk van radiofrequentie en kenmerken van de woning
  • Werkt minstens 2 jaar op standaard batterijen
  • Geeft waarschuwing als batterij bijna op is
  • Geeft waarschuwing bij vuil
  • Ook geschikt voor horende personen

Vergoeding vanuit basisverzekering mogelijk

Deze rookdetector maakt deel uit van het Visit bereikbaarheids- en veiligheidssysteem, ook wel bekend als het wek- en waarschuwingssysteem, waarmee u uw huis in het oog kan houden. Bent u slechthorend of doof? Dan krijgt u een wek- en waarschuwingssysteem vergoed vanuit de basisverzekering als u voldoet aan de vergoedingsregels van uw zorgverzekeraar.

Hoe werkt de rookmelder?

Deze rookdetector maakt deel uit van het Visit bereikbaarheids- en veiligheidssysteem, ook wel bekend als het wek- en waarschuwingssysteem, waarmee u uw huis in het oog kan houden.

De rookmelder monteert u in het midden van het plafond, minimaal 50 cm van de wand. Plaats rookmelders op uw vluchtroute. In woningen met meerdere verdiepingen, moet op elke verdieping minimaal één rookmelder worden geïnstalleerd. Extra melders worden aanbevolen voor elke (slaap)kamer.

De rookmelder wordt geactiveerd door rook en temperatuur. Naast een hard geluid ontvangt u een signaal op uw ontvangers. De rookdetector is dus ook geschikt voor horende personen. Vervang elke 2 jaar de batterijen om verzekerd te zijn van een betrouwbare werking.

Accessoires

Naast schroeven kunt u de rookdetector ook bevestigen met de magnetische montageset.

Download de handleiding van de BE1481 Rookmelder

Download de medical device regulation (MDR) met belangrijke gebruikersinformatie